Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

MyMicro Group

Activities

groothandel in elektronische apparaten en onderdelen

Deal Rationale

groei

Added Value

strategie, funding, team, operational improvement

“Groei en succes, ze beginnen bij werkplezier. Een fijne sfeer komt de kwaliteit van je werk ten goede. Als mensen zich gewaardeerd voelen, dan kunnen ze een topprestatie leveren.
Je wil niet alleen als onderneming, maar ook als mens groeien. Bij 5square zijn we daarvoor aan het goede adres. 5square is een investeerder die wat dieper in de onderneming zit. Ze willen weten van de hoed en de rand: hoe pakken we de zaken aan? En als we groei willen realiseren, wat is dan de juiste volgorde? Dat helpt ons enorm, want we zitten in een vrij versnipperde markt. Ons groeipotentieel zit in de samenwerking of overname van kleinere partijen.

MyMicro Group is een distributeur van accu’s en onderdelen. We hebben een database waarin anonieme onderdelen zodanig gelabeld zijn, dat je door het invoeren van je type apparaat, bijvoorbeeld een laptop of e-bike, direct het goede onderdeel op je scherm krijgt. Vervolgens heb je hem de volgende dag in huis. Het voordeel is dat je apparaten langer meegaan. In plaats van weggooien of een nieuwe kopen; vervangen of repareren. Steeds meer producten werken op accu’s en bovendien komt de circulaire economie op. Op die macro-ontwikkelingen draaien we mee of er zelfs op vooruit. Wij hebben de faciliteiten om een dominante rol te spelen in die circulaire economie.

Die faciliteit is het distributiecentrum van 2500m2 met 22.000 voorraadposities. Het is het hart van de onderneming. We draaien nu 1500 tot 2000 pakketjes per dag. Met 5square aan boord kunnen we groeien naar 4500 tot 5000 pakketjes en willen we verder internationaliseren. De samenwerking met 5square voelt als teamplay. We helpen elkaars sterke punten versterken en krijgen hulp op de zwakkere punten, die iedereen heeft. Zo vormen we een serieus team dat deze doelstellingen kan realiseren.

De belangrijkste reden om ja te zeggen tegen de samenwerking met 5square? Het is een partij die elke keer hun belofte nakomt. Dat geeft veel vertrouwen. Samen bereiden we MyMicro Group voor op de volgende groeifase.”

Jan van de Ven, Chief Purchasing Officer